Keimolan Kaiku
Lentopallo

Etusivu

KeiKa A-poikien tasoturnauksen voittoon 19.9.2020

A-poikien tasoturnaus (lohko 5) pelattin lauantaina 19.9. PuMan järjestämänä Malmilla. Turnaukset oli jaettu viiteen lohkoon siten, että yhteensä 18:sta ilmoittautuneesta joukkueesta muodostui kolme neljän joukkueen ja kaksi kolmen joukkueen lohkoa. Meidän lohkomme oli tällainen kolmen joukkueen lohko, jossa meidän ja PuMan lisäksi oli Haminan Arsi. Tavanomaisesta turnauskonseptista poiketen kolmen joukkueen lohkoissa kaikissa otteluissa pelataan kolme erää siten, että erävoitosta saa yhden pisteen.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasimme isäntäjoukkue PuMan. Ensimmäisessä erässä peli haki kovasti uomiaan, eikä onnistumisen kannalta tärkeää tasaisuutta löytynyt. Olimme erässä pääosin kuskin paikalla lähes erän loppuun saakka, mutta lopussa tulleet harmittavat omat virheet yhdistettynä vastustajan siinä vaiheessa onnistuneisiin vaikeisiiin aloitussyöttöihin, käänsivät erän PuMalle. Kahdessa seuraavassa erässä pääsimme hieman lähemmäksi omaa tasoamme, mikä riitti ottelun voittoon erälukemin 2-1.

Toisessa ottelussa kohtasimme Arsin. Peli sujui hiuksen hienosti tasaisemmin ja paremmin kuin ensimmäisessä koitoksessa. Voitimme Arsin lukemin 3-0. Tärkeää ottelun voiton kannalta olivat useat kaikissa erissä toistuneet pisteputket, kun saimme syötöllä riittävästi painetta vastustajan hyökkääjille ja helpotimme tällä ratkaisevasti omaa peliämme. Päivän kolmannessa ottelussa PuMa voitti Arsin 3-0.

Lohkon voitto takasi KeiKalle paikan seuraavan pelikierroksen A-pooliin. Turnauksessa näkyi selvästi, että koko joukkueen yhteisharjoittelua ei ollut takana, kun lähes kaikki harjoittelevat tässä vaiheessa omien aikuisjoukkeidensa mukana. Tästä johtuen kaikki eivät aina olleet pelikirjan samalla sivulla. Turnaus antoi kuitenkin valmentajalle mahdollisuuden tehdä erilaisia kokeiluja ja testata kokoonpanoja sekä peluuttaa poikia monilla pelipaikoilla. Pitkässä juoksussa näistä kokeiluista on varmasti vielä kauden mittaan hyötyä. Erityismaininnan ansaitsee joukkueen kuopus Anders, joka aina kentälle päästessään osoitti ansainneensa peliaikansa.


KeiKa A-pojat ja M2-joukkue avasivat kauden 2020-2021

Kesälomakaudesta huolimatta 15 pelaajaa oli lauantaina 11.7. kokoontunut avaamaan uutta lentopallokautta. Ilmoittautuneita ensi kaudelle näihin joukkueisiin on heidän lisäkseen useita muita. Suurin osa paikalla olijoista oli A-ikäisiä, jotka A-ikäisten pelien lisäksi pelaavat myös Keikan M2-joukkueessa tai muissa miesten sarjojen joukkueissa aina Mestaruusliigaa myöten.

2,5-tuntisen harjoituksen aikana palauteltiin usean kuukauden yhteistreenitauon jälkeen tuntumaa lajin tekniikoihin ja pelin osa-alueisiin. Pallo pysyi kaikesta huolimatta keskimäärin ihan kohtuullisesti hallinnassa, joten näkyi, että myös pakollisen tauon aikana tuntumaa oli pidetty yllä.

Harjoituksen jälkeen kokoonnuttiin vielä miettimään tulevan kauden haasteita ja joukkueiden kokoonpanoja. M2-joukkueeseen riittänee hyvin pelaajia, joten yksittäiset kunkin elämäntilanteesta johtuvat poissaolot eivät pääse merkittävästi vaikuttamaan pelin tasoon ja joukkueen iskukykyyn.

A-poikien kohdalla tilanne saattaa muodostua haastavammaksi, kun osa viime vuoden pelaajista tuli sarjaan yli-ikäiseksi, useampi pelaaja on kauden aikana armeijan harmaissa ja liigapelaajat eivät välttämättä pääse kaikkiin pooliturnauksiin. Pelaajia jotka viime vuonna eivät pelanneet joukkueessa on kuitenkin entisten lisäksi tulossa sen verran mukaan, että arveltiin määrän kestävän myös muutaman yhtäaikaisen poissaolon. Mahdollisista yhteensattumista huolimatta päädyttiin siihen, että kaikkiin turnauksiin saadaan todennäköisesti joukkue jalkeille ja päätettiin ilmoittautua A-poikien sarjaan.


KeiKan entisiä junioreita valittiin miesten maajoukkueryhmään

Maajoukkueryhmässä ovat mm. Miro Määttänen, Jan Helenius, Akseli Lankinen, Nuutti Niinivaara ja Henrik Porkka.

Toivottavasti tämä ryhmä tuo maajoukkueeseenkin voittamisen kulttuuria, sen he jo KeiKassa oppivat junioreina. Miro: 8 SM-mitalia, Jan: 8-SM mitalia, Aksu: 5-SM mitalia, Nuutti: 4 SM- mitalia, Henkka: 3 SM-mitalia.

Lisäksi Suomen beachmaajoukkueessakin on KeiKan junioreiden lentopallo-SM-mitalisteja: Pyry, Vili ja Santeri.


A-poikien Suomen mestarit 2016