Keimolan Kaiku
Lentopallo

A-poikien SM-sarjan 1-poolin turnaus la 3.11.2018

Keimolan Kaiku järjesti A-poikien SM-sarjan 1-poolin turnauksen lauantaina 3.11.2018 Kanniston koululla.

Otteluohjelma:
Sarjataulukko:

Keika A-poikien tasoturnauksen voittoon 22.9.2018

Olimme saaneet järjestettäväksemme lohkon viisi tasoturnauksen. Karkkila-filiaaliimme kuuluvat olivat tehneet hyvää työtä ja sen seurauksena olimme saaneet käyttöömme tämänkaltaisiin turnauksiin hyvin soveltuvan Karkkilan urheilutalon. Sali on hyvä ja yleisöystävällinen, joten puitteeet turnaukselle olivat kunnossa.

A-poikien SM-sarjaan on täksi kaudeksi ilmoittautunut 19 joukkuetta, joten poikkeuksena muihin neljään lohkoon meidän lohkossamme oli vain kolme joukkuetta. Tämän vuoksi kaikki ottelut pelattiin kolme-eräisinä ja jokaisesta voittoerästä sai pisteen. Uusi sähköinen pöytäkirja ei oikein tukenut tällaista kuviota, joten yhdessä muiden haasteiden kanssa sitä ei voitu loppuun asti hyödyntää. Kolmejoukkueisia pooliturnauksiakin on tällä mallilla vielä tulossa, joten uudessa järjestelmässä on vielä hieman päivitettävää.

Kaikissa joukkueissa oli jonkin verran loukkaantumisista tai muista syistä johtuvia poissaoloja, mutta paremmuusjärjestys saatiin paikalle päässeillä kokoonpanoillakin hyvin selville. Meidän lisäksemme lohkossa olivat Karhulan Veikot ja Loimaan Jankko. Voitimme molemmat vastustajat erin 3-0. Karhula puolestaan voitti Loimaan. Näin ollen turnauksen loppujärjestys oli: 1) KeiKa 2) KaVe 3) Jankko.

Peleissä kaikki 12 mukana ollutta pelaajaamme saivat peliaikaa, eikä voitto runsaista vaihdoista huolimatta ollut missään erässä vakavasti uhattuna. Ihan täyttä kuvaa joukkueen iskukyvystä ei tässä lohkossa saanut, mutta ottelutapahtumat antoivat kuitenkin positiivisen viestin siitä. Torjuntapelaaminen oli hyvällä tasolla ja ajoittain myös syötöllä saatiin paljon tuhoa aikaan. Kun syötön ja hyökkäyksen suorat virheet vähenevät, niin näyttää vielä paremmalta. Erityisesti tämän turnauksen perusteella on menty eteenpäin puolustuksessa ja omien hyökkäysten varmistuksessa. Oli hienoa nähdä muutama oman hyökkäyksen jälkeinen torjunnasta kohti omaa lattiaa kovaa tulevan pallon varmistaminen reaktiopuolustuksella, joka yleensä vielä päättyi jatkohyökkäykseen ja oman joukkueen voittoon. Nämä olivat viime kaudella vielä suhteellisen harvinaista herkkua.

Lohkovoittajana jatkamme pelejä 3.11. B-poolissa. Ilmoittautumisrankingin perusteella senkin turnauksen järjestämisvastuu lienee tulossa KeiKalle. Siispä valmistautumaan tuleviin järjestelyihin!


Keimolan Kaiun naisjoukkue hakee uusia pelaajia naisten 3-sarjaan

Tiedustelut: Maarit Salo-Korkalainen p.040-5282712 tai maaritsalo@yahoo.com.


Keimolan Kaiku B-poikien Lentopallon Suomen mestari 22.4.2018

Kauden parasta peliä oikeaan aikaan - Keikalle B-poikien SM-kulta!

Meidän alkulohkoomme olivat välieristä lisäksemme valikoituneet isäntäjoukkue Kempeleen Lentopallo ja Seinäjoki Lentis. Ensimmäinen ottelu SeLeä vastaan oli varsin tyypillinen turnauksen avausottelu, jossa peli haki uomiaan, eikä rentoa otetta oikein tahtonut löytyä. Tästä kertovat 2-0 voitosta huolimatta myös eräpisteet (25-23, 25-23).

Toinen alkulohkon ottelu oli isäntäjoukkue Kempelettä vastaan. Emme oikein pystyneet vastaamaan Kempeleen syöttö- ja nostopeliin. Myös torjunta haroi verkolla pääasiassa tyhjää, joten ensimmäisen erän reilusta johtoasemasta huolimatta peli päättyi Kempeleen poikien riemunkiljahduksiin lukemin 2-0. Tulos tarkoitti sitä, että Kempele meni suoraan puolivälieriin ja me jouduimme karsimaan toisen lohkon kolmosen eli Valepan kanssa pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelu VaLePaa vastaan näytti suunnan mihin olimme menossa. Pelimme monipuolistui ja torjuntoja alkoi tulla. Aloitussyötöt vaikeutuivat ja nostopeli parani. Pystyimme dominoimaan ottelua varmoin ottein ja voitimme 2-0.

Neljännesvälierässä ja päivän neljännessä ottelussa tuli vastaan edellisen vaiheen lohkovoittonsa ansiosta levännyt Kuopion Puijo Wolley. Poikien energia riitti kuitenkin ensimmäisen erän taisteluvoittoon, joka taas siivitti toisessa erässä vakuuttavaan esitykseen, kun pelin kaikki osa-alueet alkoivat loksahdella paikoilleen. Ottelussa aloimme myös hyödyntää syöttövaihtoja, jotka myöhemmin osoittautuivat turnauksen lopputuloksen kannalta hyvin ratkaiseviksi.

Lihashuollon, energiatankkauksen, lyhyen palaverin ja yöunien jälkeen sunnuntaina oli välierässä vastassa monen asiantuntijan arvion mukaan turnauksen selkeä ennakkosuosikki Kauhavan Wisa. Ensimmäinen erä oli tiukkaa taistelua, jossa Kauhava oli useaan otteseen muutaman pisteen karussa. Syöttövaihtojen ja muutenkin oman hyvän pelin siivittämänä pääsimme kuitenkin iholle ja välillä ohikin, kunnes Kauhava taas hieman karkasi. Lopputulos erästä oli kuitenkin meille suosiollinen, kun voitimme sen jatkopisteillä 26-24. Toisessa erässä kova taisteluilme jatkui, mutta ei tällä kerralla riittänyt erävoittoon. Kolmas ja ratkaiseva erä oli pienimuotoinen trilleri, missä tilanteet vaihtelivat ja Kauhava johti erää vielä tilanteessa 12-10. Kauhavan poikien omien virheiden avustamana pääsimme sitten niskan päälle ja ottelu päättyi komeaan laitatorjuntaan ja Keikan juhliin. Ottelu oli pojilta kokonaisuudessaan kauden ehjin ja paras esitys ja sattui täsmälleen oikeaan paikkaan. Muu ei Kauhavaa vastaan olisi riittänytkään.

Finaalissa oli suuren urheilujuhlan tuntua esittelyineen ja kuulutuksineen. Vastassa oli omassa välierässään Kempeleen 2-1 voittanut Kiuruveden Luomu Wolley. Kauden aikaisempien keskinäisten pelien perusteella tiesimme pärjäävämme, mikäli emme jäisi kovin pahasti jalkoihin syöttö- vastaanottopelissä. Vastustaja helpotti tehtäväämme tekemällä runsaasti aloitussyöttövirheitä, joten hyvällä asenteella, syöttö-, nosto-, passi-, hyökkäys- ja torjuntapelillä voitimme ottelun 2-0. Tuuletukset ja juhlat olivat valmiita alkamaan!

Päämäärän saavuttaminen oli kovan yhteisponnistuksen seuraus. Siihen vaadittiin pelaajien, valmennuksen, joukkueenjohtajan, vanhempien ja muiden taustajoukkojen saumatonta yhteen hiileen puhaltamista. Erityiskiitos niille aktiivisille vanhemmille, jotka kauden aikana ovat kiertäneet poikien mukana pitkin Suomea ja mahdollistaneet sen, että ruokahuolto ja energiatankkaus ovat pelanneet, eikä poikien ole kauden mittaan missään tarvinnut jäädä ilman paikan päälle matkustaneita kannustajia. Erityisen merkittävä lopputuloksen kannalta oli suuri ja äänekäs Kempeleeseen matkustanut kannustajaporukka. HYVÄ ME!!!!