Keimolan Kaiku
Lentopallo

Etusivu

Nyt on aika tilata lippupaketit Syksyn miesten EM-kisoihin Tampereella. Tilaamalla liput alla olevan linkin kautta saat ne samaan hintaan kuin normaalista lipunmyynnistä ja samalla tuet Keimolan Kaikua.

Liput yksittäisiin peleihin tulevat myyntiin Toukokuussa ja myös ne voit aikanaan ostaa tätä kautta.

Huom! Ticketmasterin evästeet on hyväksyttävä, jotta Keimolan Kaiulle tuleva korvaus kirjautuisi oikein.

Ke 1.9.-la 4.9. -lippupaketti tästä

Su 5.9.-ke 8.9. -lippupaketti tästäAitRi - KeiKa (25-21, 25-19, 22-25, 10-25, 12-15) 22.11.2020

KeiKan 6. ottelu pelattiin 8.11.2020 Aitolahden Riennon vieraana Tampereen Hervannassa.

Ottelun ensimmäisen erän alku oli erittäin tasainen ja mentiin rinta rinnan aina12 pisteeseen saakka. Tämän jälkeen AitRi otti neljän pisteen etumatkan tilanteeseen 16-12. KeiKan aikalisän jälkeen ei saatu vielä omaa peliä kulkemaan ja isännät johtivat peliä jo 18-13. KeiKalla ei ollut mukana kuin kaksi vaihtopelaajaa, mutta jotain oli tehtävä niinpä Keika kokeili saada vaihdoilla vastustajan peliä sekaisin. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin isäntien 25-21 voittoon.

Toiseen erään lähdettiin muuten samalla seitsikolla, mutta toisen keskitorjujan tontille kokeiltiin eri pelaajaa. Erän alku oli aikalisän ja vaihtojen jälkeen silti vastustajan hallussa, heidän johtaessa 10-3. Vaikean alun jälkeen Keika kuitenkin ryhdistäytyi ja vältti omat virheet syöttöruudussa ja muissa tilanteissa. Näin ollen KeiKa tasoitti ottelun erän loppuvaiheessa 18-18. Erän loppu päätyi silti vastustajalle 25-19.

Kolmas erä alkoi jälleen vaikeasti AitRin johdattamana. Vaihtoja otettiin jo 10 pisteen tienoilla, kun tappiolla oltiin 10-6. Vaihtojen jälkeen saatiin peli kulkemaan ja saatiin palloja kenttään hyvällä prosentilla. KeiKa kiri isäntien johtoaseman kiinni 17 pisteessä ja käänsi tiukan erän 22-25 erävoittoon.

Neljänteen erään Keika jatkoi samoilla pelaajilla jotka jäivät kentälle 3 erän jälkeen. Neljäs erä oli ylivoimaisesti KeiKan voitto. Vähillä omilla virheillä ja hyvillä suorituksilla saatiin erä päätökseen 10-25.

Ottelun viides ja viimeinen erä oli jälleen kerran erittäin tasainen alusta lähtien erän puoleen väliin saakka, kunnes KeiKa halusi ottaa 2 pistettä mukaansa ja käänsi ottelun 12-15 voittoon.

Erityismaininta tulee tällä kertaa Ilja Jegille, joka astui vaihdosta rohkeasti hakkurin paikalle kolmannessa erässä ja viimeisteli 13 pistettä.


KeiKa - Lempo-Volley 2 3-0 (25-21, 29-27, 25-19) 8.11.2020

KeiKa sai vastaansa isänpäivän kärkikamppailussa Lempäälän ylpeyden Lempo-Volleyn, joka oli saapunut hiukan vajaamiehisenä puolustamaan lohkon kärkipaikkaa.

Viime aikoina KeiKalle ongelmaksi on muodustunut erien alut, eikä tämänkään ottelun avaus erä tuonut poikkeusta tähän, kun vastustaja repi eron 15-10 omilla hyvillä syötöillä ja KeiKan virheillä. KeiKa on onnekseen myös kunnostautunut ottamaan nuo kaulat lähes aina kiinni ja näin kävi myös tällä kertaa. KeiKa selkeytti omaa peliään, pitämällä syötöt kentässä ja hyökkäyksen kurinalaisena, joka toikin ensimmäisen erän lopulta KeiKalle 25-21.

Toiseen erään vaihdettiin KeiKan puolella kuusikkoa lähes kokonaan ja lähdettiin kokeilemaan erilaista lähestymistä peliin. Keikan perisynti iski kuitenkin jälleen ja vastustaja oli taas johdossa erän puolessa välissä jo 15-9. Erä näytti menevän jo vahvasti vastustajalle kun Lempo johti erää jo 24-19, mutta KeiKan miehet näyttivät että yhtäkään erää ei kotihallissa heiltä ilmaiseksi saa ja kairasi erän vielä itselleen 29-27.

Kolmanteen erään KeiKa kokeili taas erilaista kuusikkoa ja tällä kertaa KeiKa sai pidettyä erän lähes koko ajan hallussaan, vähentämällä virhemääriä varsinkin syöttöruudussa, joka mahdollisti omien pisteputkien tekemisen, sekä vastustajan helpot pisteitten eliminoimisen. Viimeinen erä KeiKalle 25-19 ja koko ottelu 3-0.

Ottelusta KeiKa sai taas kerran hyvää oppia itselleen, varsinkin siitä, että erien ja otteluiden alussa pitää peli ottaa paremmin haltuun, jottei eristä tarvitse vääntää niin kovasti erien loppupuolella. Erityismaininta taas kerran pirteästi esiintyneelle Nuutti Moilaselle joka teki tuhojaan sekä syöttö että hyökkäyspaikalla naputtaen 12 pinnaa.

Seuraava ottelu KeiKalla on Valkeakoskella kun 15.11 vastaan asettuu Apian urheilutalolla Isku-Veikot.


A-pojat jatkavat A-poolissa 7.11.2020

A-poikien 1. pooliturnaus pelattiin viime viikon lauantaina KeiKan järjestämänä Kannistossa. Tasoturnauksista A-pooliin olivat selviytyneet KeiKan lisäksi Pielaveden Sampo, Salon Vilpas ja Virtain Veikot. Ennalta oli odotettavissa tasaisia otteluita, mikä myös aika hyvin toteutui, kun puolet otteluista oli kahden erän jälkeen lukemissa 1-1 ja tarvittiin kolmas erä voittajan selvittämiseksi.

Pojat kohtasivat päivän ensimmäisessä pelissä Viestin. Ottelussa oli vastakkain kaksi täysin eri tavoin säännölliseen yhteisharjoitteluun pystyvää joukkuetta. KeiKan pojat treenaavat päivittäin omien aikuisjoukkueidensa kanssa ja lähes koko Viestin joukkue samoissa treeneissä Kuortaneella. Tämä asetelma näkyi KeiKan osalta varsinkin tässä pelissä selvästi. Peli oli hakemista ja hyvin virheherkkää. Ei pystytty oikeastaan missään vaiheessa haastamaan Viestiä, vaan tulos oli hyvin selkeä 2-0 Viestille.

KeiKan toisessa ottelussa vastassa oli Sampo. KeiKan esitys oli jo huomattavasti ensimmäistä ottelua tasaisempaa. Ensimmäiset kaksi erää taisteltiin hyvin tasaväkisesti, kun kumpikin voitti erän kahden pisteen erolla. Kolmannessa erässä Sampo otti aluksi kolmen pisteen johdon, mutta varsin pian pojat saivat pelin rullaamaan yhä paremmin ja pääsivät tasatilanteeseen 4-4 ja menivät sen jälkeen menojaan. Voitto Keikalle 2-1.

Turnauksen viimeisessä pelissä oli vastassa Virtain Veikot. Tässä vaiheessa oli jo selvää, että Viesti oli turnauksen voittaja ja Sampo sijoittuisi neljänneksi. Viimeisen ottelun voittaja tulisi turnauksen kakkoseksi ja säilyttäisi A-poolipaikkansa ja häviäjä joutuisi hakemaan vauhtia B-poolista. Pojat aloittivat ottelun hyvin ja veivät ensimmäisen erän selvästi. Toinen erä sujui aluksi tasaisissa merkeissä, kunnes Veikot nykäisi ja oli erän loppuvaiheilla jo kuuden pisteen johdossa. Tästä KeiKa aloitti kirin ja pääsi jo yhden pisteen päähän, mutta rutistus ei ihan riittänyt loppuun saakka, vaan Veikot vei erän kahden pisteen erolla. Kolmas erä oli aivan alkua lukuun ottamatta KeiKan hallinnassa, joten voitto KeiKalle erin 2-1.

Turnauksen kuluessa kaikki KeiKan pojat saivat peliaikaa ja varsin monet esiintyivät otteluissa eri pelipaikoilla. Lähtökohdat huomioon ottaen oli hyvin ymmärrettävää, että oma peli kehittyi turnauksen aikana koko ajan parempaan suuntaan. Kun lisäksi virheet vähenivät ja kentältä alkoi tosipaikan tullen löytyä vastuun kantajia, niin lopputulos oli KeiKan kannalta hyvä.


Salpis - Keika 3-1(25-22, 23-25, 25-12, 25-23) 1.11.2020

KeiKa matkasi marraskuun ensimmäisenä päivänä Hollolaan, kohtaamaan ennakolta lohkon päävastustajaksi tiedetyn Salpiksen.

KeiKan koko peliä varjosti epätavanomaisesti suuri määrä omia virheitä ja sekavuus torjunta-puolustus pelissä. Ensimmäinen erä lähti tasaisissa merkeissä käyntiin, mutta erän lopulla Salpiksen virheettömyys ja torjunta-puolustus taktiikka toi riittävän kaulan ja erä Salpikselle 25-22.

Toiseen erään vaihdettiin hiukan miehistöä, joka ei myöskään tuonut tarvittua muutosta peliin ja Salpis otti vahvan kaulan ja näytti vievän helponlaisesti erän kotiin. KeiKa kuitenkin käänsi erän itselleen Nuutti Moilasen vakuuttavalla syöttövuorolla ja erä KeiKalle 25-23.

Kolmas erä jää mieleen sellaisena mistä otetaan opiksi eikä sitä enää koskaan muistella. Vastustaja tuli kovalla syötöllä ja vahvalla puolustuksella pitkältä tauolta ja lopetti erän ennen kuin KeiKa sai pelistä kiinni. Erä vakuuttavasti Salpikselle 25-12.

Neljäs erä oli hyvää ja tasaista vääntöä, mitä ehkä ennakkoon odotettiin koko peliltä. KeiKa sai erän lopulla kurottua Salpiksen kiinni ja johti jo parilla pinnalla, mutta juuri ennen maaliviivaa Salpis kiristi ruuvin pari vääntöä tiukemmalle ja tuli 22-23 tappio asemasta 25-23 voittoon ja näin erä ja ottelu Salpikselle 3-1.

Ottelu oli hyvä opetus KeiKalle, että voitot eivät tule ilmaiseksi vaan jokaisen erän ja pisteen eteen pitää tehdä töitä. Tästä oppineena KeiKa kohtaa ensi sunnuntaina lohkon kärkipaikkaa pitävän Lempo-Volleyn Kanniston koululla klo 16.45.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan kärkikamppailua!


Keimolan Kaiku - Luolajan Kajastus 3-0 (25-17, 25-13, 25-16) 25.10.2020

Sunnuntaina 25.10. vastustajaksi saapui Luolajan Kajastus Hämeenlinnasta. Vierasjoukkue oli entuudestaan meille tuntematon, joten lähdimme katsomaan minkälaista peliä he pelaavat.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti tilanteeseen 12-12, mutta tästä eteenpäin KeiKan peli alkoi kiihtyä ja lopputulos oli 25-17 KeiKalle.

Toinen erä meni eri tavalla, kun Keimolan Kaiun syöttöpeli alkoi toimia toivotulla tavalla ja noilla vahvoilla syötöillä sekä hyvällä pelillä toinen erä myös meille pistein 25-13.

Kolmannessa erässä Luolajan Kajastus pisti kaikki peliin ja he onnistuivat syötöllä rikkomaan meidän peliä. Olimme häviöllä tilanteessa 8-13 kun syöttövuoro tuli Nuutille, joka sai hyppysyötöllään meidät takaisin peliin ja tilanne oli jo 13-13. Tämän jälkeen saimme vastustajan kuriin ja lopputulos 3-0 KeiKalle.

Ensi viikonloppuna vastassa on Salpis Hollolassa. Kumpikaan joukkue ei ole vielä hävinnyt yhtään erää, mutta se tilanne tulee muuttumaan ainakin toisen osalta.


Korian Ponsi – KeiKa 19.10.2020

Kauden 2020-21 ensimmäinen vieraspeli päättyi täyteen pistesaaliiseen. Peliretken kohteena oli Korian monitoimitalo ja vastaan asettui edellisiltä kausilta tuttu vastustaja Korian Ponsi. Ottelun järjestelyissä oli hyvin huomioitu nykyinen tilanne eikä tästä voi antaa moitteita.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä aina 9-9 tilanteeseen, jonka jälkeen vieraat ottivat isännän paikan ja erän loppulukemat vieraille selkeästi lukemin 12-25. Toinen erä pelattiin myös todella tasaisesti ja ratkaisu saatiinkin vasta ensimmäisen jatkopallon jälkeen. Erä kuitenkin tuntui olevan hallinnassa vaikka tulostaulu ei siltä täysin näyttänyt.

Kolmas erä saatiin hyvin käyntiin ja parhaimmillaan ero saatiin revittyä yhdeksään pisteeseen. Tilanteessa 10-19 tapahtui jotain ja kotijoukkue sai hengen päälle minkä johdosta erän lopusta saatiin vielä tiukka taistelu. Erä saatiin kuitenkin poikki tilanteessa 23-25 mikä takasi kolme sarjapistettä.

Pelin hahmoina täytyy mainita myös parhaana palkittu Roope sekä keskeltä tuhoisaa jälkeä tehnyt Lassi. Oma peli pyöri laajalla rintamalla ja tärkeinä hetkinä joukkueesta löytyi kovuutta päättää pallot.


KeiKa-AitRi 3-0 (25-23, 25-23, 25-15) su 4.10.2020

Lentopallon miesten 2-sarja pyörähti käyntiin maskisuositusten sekä käsidesin katkun saattelemana pitkän tauon jälkeen viime lauantaina. KeiKa kohtasi kotiavauksessaan su 4.10. Aitolahden Riennon Tampereelta.

Vastustajasta ei juuri ennakkotietoja ollut, joten pelipalaveri pidettiin lyhyenä ja painotuksen kohteena oli hyvä lämmittely ja peliin valmistautuminen. Tästä huolimatta, avauserä oli molemmilta joukkueilta hieman hakemista ja hyökkäysvirheiden sävyttämässä erässä pisteitä tehtailtiin tasatahtiin päälle kahdenkymmenen pisteen. Keika oli lopulta kuitenkin vahvempi parin break-pointin saattelemana. Erityisesti Aitolahden kovat hyppysyötöt tuottivat hankaluuksia Keikan vastaanotolle.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä ja tasatahtiin mentiin erän puoliväliin asti. 20 pistettä kohti mentäessä Aitolahti oli kuskin paikalla parin pisteen erolla, mutta Külaotsin Kallen hyvällä syöttövuorolla Keika hoiti tarvittavat pisteet kotiin. Keika hyökkäsi kahdessa ensimmäisessä erässä tasaisesti laajalla rintamalla ja hakkuri-passari tuplavaihtoa käytettiin molemmissa erissä.

Liekö 2-0 tilanteessa Aitolahden selkärangasta kuulunut pientä rutinaa, sillä kolmas erä alkoi KeiKan neljän pisteen johdolla, joka kasvoi entisestään ottelun loppuun mentäessä. Aitolahden kaksi erää kestäneet kovat hyppysyötöt napsuivat hiiren verran pitkäksi ja KeiKan painavan syötön ansiosta palloa päästiin pelaamaan vapautuneemmin. Kolmas erä lopulta selkeästi KeiKalle 25-15.

Kaiken kaikkiaan kauden avaus oli varsin "perinteinen" molempien joukkueiden totutellessa taas pelaamiseen pitkästä aikaa. Avausottelusta jäi kolme pisteen saattelemana positiivinen maku ja tästä on hyvä lähteä parantamaan kohti tulevia otteluita.

Nähdään Kannistossa!


KeiKa A-poikien tasoturnauksen voittoon 19.9.2020

A-poikien tasoturnaus (lohko 5) pelattin lauantaina 19.9. PuMan järjestämänä Malmilla. Turnaukset oli jaettu viiteen lohkoon siten, että yhteensä 18:sta ilmoittautuneesta joukkueesta muodostui kolme neljän joukkueen ja kaksi kolmen joukkueen lohkoa. Meidän lohkomme oli tällainen kolmen joukkueen lohko, jossa meidän ja PuMan lisäksi oli Haminan Arsi. Tavanomaisesta turnauskonseptista poiketen kolmen joukkueen lohkoissa kaikissa otteluissa pelataan kolme erää siten, että erävoitosta saa yhden pisteen.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasimme isäntäjoukkue PuMan. Ensimmäisessä erässä peli haki kovasti uomiaan, eikä onnistumisen kannalta tärkeää tasaisuutta löytynyt. Olimme erässä pääosin kuskin paikalla lähes erän loppuun saakka, mutta lopussa tulleet harmittavat omat virheet yhdistettynä vastustajan siinä vaiheessa onnistuneisiin vaikeisiiin aloitussyöttöihin, käänsivät erän PuMalle. Kahdessa seuraavassa erässä pääsimme hieman lähemmäksi omaa tasoamme, mikä riitti ottelun voittoon erälukemin 2-1.

Toisessa ottelussa kohtasimme Arsin. Peli sujui hiuksen hienosti tasaisemmin ja paremmin kuin ensimmäisessä koitoksessa. Voitimme Arsin lukemin 3-0. Tärkeää ottelun voiton kannalta olivat useat kaikissa erissä toistuneet pisteputket, kun saimme syötöllä riittävästi painetta vastustajan hyökkääjille ja helpotimme tällä ratkaisevasti omaa peliämme. Päivän kolmannessa ottelussa PuMa voitti Arsin 3-0.

Lohkon voitto takasi KeiKalle paikan seuraavan pelikierroksen A-pooliin. Turnauksessa näkyi selvästi, että koko joukkueen yhteisharjoittelua ei ollut takana, kun lähes kaikki harjoittelevat tässä vaiheessa omien aikuisjoukkeidensa mukana. Tästä johtuen kaikki eivät aina olleet pelikirjan samalla sivulla. Turnaus antoi kuitenkin valmentajalle mahdollisuuden tehdä erilaisia kokeiluja ja testata kokoonpanoja sekä peluuttaa poikia monilla pelipaikoilla. Pitkässä juoksussa näistä kokeiluista on varmasti vielä kauden mittaan hyötyä. Erityismaininnan ansaitsee joukkueen kuopus Anders, joka aina kentälle päästessään osoitti ansainneensa peliaikansa.


KeiKa A-pojat ja M2-joukkue avasivat kauden 2020-2021

Kesälomakaudesta huolimatta 15 pelaajaa oli lauantaina 11.7. kokoontunut avaamaan uutta lentopallokautta. Ilmoittautuneita ensi kaudelle näihin joukkueisiin on heidän lisäkseen useita muita. Suurin osa paikalla olijoista oli A-ikäisiä, jotka A-ikäisten pelien lisäksi pelaavat myös Keikan M2-joukkueessa tai muissa miesten sarjojen joukkueissa aina Mestaruusliigaa myöten.

2,5-tuntisen harjoituksen aikana palauteltiin usean kuukauden yhteistreenitauon jälkeen tuntumaa lajin tekniikoihin ja pelin osa-alueisiin. Pallo pysyi kaikesta huolimatta keskimäärin ihan kohtuullisesti hallinnassa, joten näkyi, että myös pakollisen tauon aikana tuntumaa oli pidetty yllä.

Harjoituksen jälkeen kokoonnuttiin vielä miettimään tulevan kauden haasteita ja joukkueiden kokoonpanoja. M2-joukkueeseen riittänee hyvin pelaajia, joten yksittäiset kunkin elämäntilanteesta johtuvat poissaolot eivät pääse merkittävästi vaikuttamaan pelin tasoon ja joukkueen iskukykyyn.

A-poikien kohdalla tilanne saattaa muodostua haastavammaksi, kun osa viime vuoden pelaajista tuli sarjaan yli-ikäiseksi, useampi pelaaja on kauden aikana armeijan harmaissa ja liigapelaajat eivät välttämättä pääse kaikkiin pooliturnauksiin. Pelaajia jotka viime vuonna eivät pelanneet joukkueessa on kuitenkin entisten lisäksi tulossa sen verran mukaan, että arveltiin määrän kestävän myös muutaman yhtäaikaisen poissaolon. Mahdollisista yhteensattumista huolimatta päädyttiin siihen, että kaikkiin turnauksiin saadaan todennäköisesti joukkue jalkeille ja päätettiin ilmoittautua A-poikien sarjaan.


KeiKan entisiä junioreita valittiin miesten maajoukkueryhmään

Maajoukkueryhmässä ovat mm. Miro Määttänen, Jan Helenius, Akseli Lankinen, Nuutti Niinivaara ja Henrik Porkka.

Toivottavasti tämä ryhmä tuo maajoukkueeseenkin voittamisen kulttuuria, sen he jo KeiKassa oppivat junioreina. Miro: 8 SM-mitalia, Jan: 8-SM mitalia, Aksu: 5-SM mitalia, Nuutti: 4 SM- mitalia, Henkka: 3 SM-mitalia.

Lisäksi Suomen beachmaajoukkueessakin on KeiKan junioreiden lentopallo-SM-mitalisteja: Pyry, Vili ja Santeri.


A-poikien Suomen mestarit 2016