Keimolan Kaiku
Lentopallo

A-pojat

Kausi 2018-2019

Keväällä 2018 Keikan A-poikajoukkueessa (98-00) pelasivat Nuutti Niinivaara, Nico Nurmesniemi, Tapio Elomaa, Vili Topio, Sakhizadeh Shamsullah (Shams) ja Valentin Weidenbacher sekä B-pojista Aaro Enqvist, Mikael Karvinen, Ville Kattelus, Max Paunonen, Santeri Surakka ja Roope Tuomola. Joukkuetta luotsasi Teuvo Nikkinen, joukkueenjohtajana Paula Elomaa. Syksyn pelit olivat edenneet takkuisesti ja pojat aloittivat kauden tammikuussa D-poolista nousten takaisin C-pooliin. Välierissä lohkon 3. sija tarkoitti kuitenkin sitä, että pojat eivät yltäneet finaaleihin vaan pelasivat sijoista 9-12 yhteensä 21 joukkueen sarjassa. Toukokuun kotiturnauksessa A-poikien kauden 2017-2018 lopullinen sijoitus oli 10.

Syksyllä 2018 joukkue muodostui uudenlaiseksi, sillä B-pojista tulikin ikänsä puolesta A-poikia ja nousu ylimpään junnusarjaa oli edessä. Jatkoimme silti pitkälti samalla kokoonpanolla muutamaa muutosta lukuun ottamatta. Joukkueessa pelasivat Aaro Enqvist, Mikael Karvinen, Ville Kattelus, Tommi Mäkelä, Max Paunonen, Santeri Surakka, Roope Tuomola, Matias Viinikainen, Matias Tihumäki, Juuso Simola, Sebastian Pozo-Hernandez, Tapio Elomaa, Sakhizadah Shamsullah, Valentin Weidenbacher. Joukkuetta valmensi edelleen Teuvo Nikkinen ja joukkueenjohtajana jatkoi Aija Tuomola. Kauden alkaessa elokuussa pidimme viikonlopun kestäneen aloitusleirin ja kirjasimme pelimerkit ylös niin joukkueen kuin taustajoukkojenkin kanssa. Siitä oli hyvä aloittaa kausi.

Pojat ovat syksyn aikana pelanneet sekä A-junioreiden sarjaa että miesten 2-sarjaa, jossa vahvistuksena on onneksi ollut myös muutama kokeneempi pelimies. Kuortaneella harjoittelevat pojat ovat A-junioreiden lisäksi pelanneet miesten 1-sarjassa.

Alkusyksystä tuntui taas kerran siltä, että poikia oli yhteen joukkueeseen aivan liikaa, jotta kaikkien olisi ollut mahdollista saada riittävästi peliaikaa. Suuri ryhmäkoko kuitenkin osoittautui tälläkin kerralla varsin arvokkaaksi, koska pojilla on ollut niin paljon eri pituisia, erilaisista vammoista ja loukkaantumisista johtuvia poissaoloja, että kauden läpivieminen pienemmällä ryhmällä olisi voinut osoittautua mahdottomaksi.

A-poikien sarjan kaikissa turnauksissa on puuttunut muutamia avainpelaajia, minkä vuoksi kokonaistilanne ei ehkä ole ihan niin hyvä kuin se optimikokoonpanolla olisi voinut olla. A-poolipaikan saavuttaminen on tästä huolimatta ollut pariinkin otteeseen todella lähellä ja vastaavasti on yhden kerran haettu onnistuneesti vauhtia myös C-poolista. Uusia vastuunkantajia on kuitenkin löytynyt hyvin ja useiden pelipanoksessa on lisääntyneen vastuun (A-pojat / 2-sarja) myötä tapahtunut selvä pelillinen kehitysaskel. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta tilanne on edelleen hyvä ja antaa täydet mahdollisuudet saavuttaa tavoitteena oleva finaaliturnauspaikka keväällä 2019. Edellisessä turnauksessa saavutettu B-poolissa pysymisen taannut torjuntavoitto saattaa osoittautua ratkaisevaksi, koska se takaa jo automaattisesti kohtuullisen lähtökohdan välieräturnausta silmällä pitäen.