Keimolan Kaiku
Lentopallo

KeiKa I

KeiKa I pelaa kaudella 2023-24 2-sarjassa.

Yhteyshenkilö:
Teuvo Nikkinen
Puh: 040-8400732
Email: teuvo.nikkinen(at)kolumbus.fi

Joukkueessa pelaavat:

3Nurminen Lassi
5Penttinen Kalle
6Palonen Onni
7Rezai Hassib
9Külaots Karl
11Vallin Antti
12Jegi Ilja
13Määttänen Miro
16Egorov Andrei
17Vaarpuu Sander
25Parviainen Petri
26Ovaska Patrik

Kauden 2023-24 otteluohjelma ja sarjataulukkoKausikertomus 19.12.2023

Heipä hei, terve ja moi!

Joukkueenjohdon sähköpostit ovat täyttyneet mediapyyntöjen johdosta, joten päätimme antaa lausunnon heti jo näin kauden puolessa välissä alkulohkojen jälkeen. Tarkoituksena olisi siis kertoa menosta, meiningistä, muutoksista ja tulevasta.

Viime kaudesta joukkue koki kovia kolauksia. Laiturit juoksuttivat nostoillaan passareita ja passivaatimukset kävivät passareiden hermoille, joten molemmat passarit Nikkinen ja Orava heittivät hanskat tiskiin. KoVen ja Ducksin ikoni Toni Kankaanpää totesi viime vuoden finaalin kolmannessa ottelussa 0-2 tilanteessa että 'me ollaan hävitty tää peli'. Kun kuitenkin voitimme finaalin ja Korson 'tulevaisuuden lupaukset' vihdoin voittivat jotain, Toni totesi että kaikki on nähty ja päätti heittää tossut naulaan. Libero Pasi Iisakkala totesi menevänsä työmatkalle, eikä ole palannut. Pelaajana ja joukkueenjohtajana toiminut Joni Snellman totesi että tällaisen joukkueen johtaminen vaatii koko päiväisen fokuksen ja jätti pelaamisen sivuun. Ja viimeisenä Topion veljekset siirtyivät elokuva-alalle toteuttamaan viime kaudella kehittynyttä 'Need for speed: Topio Drift' elokuvaideaa.

Paljon kenkiä oli siis täytettävänä ja joukkueen kasaaminen olikin pitkään epävarma, mutta kokeneena kehäkettuna tunnettu KeiKa valmentaja Teuvo Nikkinen päätti järjestää saunaillan, jossa saatiin sinetti sille että mestaruutta lähdetään puolustamaan. Drafti-iltana KeiKalle kävi kuitenkin pienen pieni lapsus, kun haaviin tarttui VK Meie:n Sander Vaarpuu, KaVe:n Fowad Rezai ja Arsi:n Onni Palonen. Ensimmäisissä harjoituksissa uudet tulokkaat totesivat kaikki olevansa liberoita joten päätimme lähteä kauteen uudella haasteella jossa passareita ei hankittaisi vaan liberot saisivat passata. Vapaiden pelaajien markkinoilta hankimme myös vanhan 'maailman kovin käsi'-artikkelin perusteella seuran oman kasvatin Miro Määttäsen. Hiukan alkulohkon puolivälin jälkeen valmentajamme kertoi meille vitsin: 'Mikä on hauskempaa kuin kolme liberoa? No tietenkin neljä liberoa!' ja samalla hetkellä saliin asteli KeiKan vahvuuteen vielä Kuopiosta saapunut Patrik Ovaska. Kertokaamme siis hiukan myös tämän libero täytteisen joukkueen kaudesta.

Kauden alussa ikämiespelinsä aloittanut kuluneena kesänä aloittanut Petri Parviainen halusi pitää puheenvuoron ja totesi että tällä kaudella meidän pitää olla aikuisia miehiä eikä mitään kääpiä, ja tästä tulikin meidän tämän kauden teemamme jotta mestaruus saataisiin pidettyä Suomen parhaaksi arvioidussa salissa. Alkulohkossa meidän seuraamme asettuivat toissakauden mestari Salpis, Kaje, KoLe-57 ja TamRy. Vaikka vastustajat kerta toisensa jälkeen heittivät kovia haasteita KeiKa:lle niin silti lohkossa nähtiin jotain erikoista. Sillä vaikka, urheilun maailmassa tapahtuu joskus mitä eriskummallisia asioita: oma maali, passarin oma kierto, verkon ali syöttö, liian monta pelaajaa kentällä jnejne. Niin se että KeiKa ei hävinnyt erääkään alkulohkossaan on pistänyt monet urheilufanit hieraisemaan silmiään useammin kuin kerran, ja siksi suoritus on ehdolla tämän vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Kysyttäessä joukkueelta mikä oli salaisuus tähän lopputulemaan, vaikka joukkue oli useita kertoja häviöllä eriä vielä 20 pisteen paremmalla puolen, vastaus oli keskipelaaja Lassi Nurmisen lentävä lausahdus: 'Tästä ei oo koskaan ennen hävitty'. Tämän lisäksi peleihin on valmistauduttu lentopallomaailman uusimmilla metodeilla kuten mm. temppuheitto- ja kolmosenheitto-kisoilla joilla on pyritty pelottelemaan vastustajaa jo ennen peliä. KeiKan uusiin taktiikoihin on lisätty myös paljon ennalta-arvaamattomuutta, sillä etenkin hyökkäys- ja syöttöpaikoilla ei aina olla oltu varmoja löytääkö pallo kenttään vai takaseinään. Neljän liberon rosteri on johtanut myös siihen että joukkueen puolustustaituruutta on verrattu jopa parhaimpiin baletti esityksiin. Tässä ei ole kuitenkaan huomioitu joukkueen kutospaikan pelureita jotka ovat harjoittaneet salaista 'ei venyttelyä'-metodia. Nämä kaikki taktiikat ja tapahtumat huomioiden, katsojat eivät olekaan olleet varmoja ovatko tulleet katsomaan lentopallojoukkuetta vai sirkusta. Oli miten oli, metodit ovat silti toimineet ja KeiKan kausi jatkuu ylemmässä jatkosarjassa jossa vastaan asettuvat TUTO, Lempo, Isku-Veikot ja alkulohkosta tuttu KoLe-57.

Meidän ensimmäinen ottelumme jatkosarjassa on 14.1.2024 kun kinkut on sulateltu ja toimintapaikkana mitä todennäköisimmin tulee toimimaan tuttu Kanniston koulu, joten tervetuloa paikanpäälle seuraamaan Le cirque de Keimolan otteita ja kannustamaan meitä voittoon!

Olin teidän matkanjohtajanne Kari Klotz, toivottavasti nautitte matkastanne ja lennätte kanssamme taas ensi vuonna. Hyvää matkaa, joulua ja uutta vuotta!

#9 Karl Külaots